Wie ben ik?

De persoon achter Mediawijzer ben ik, Gudrun Rombaut, mediacoach van het GO! atheneum Mariakerke. Daar beheer ik al jaar en dag de website, schrijf quasi dagelijks een blogpost (in niet-coronatijden tenminste), zorg voor de externe communicatie, maar ook de infobrochures, de flyers en dat soort dingen. Ik hou van taal, ik hou van het schrijven van teksten, van het bedenken van slogans en baselines en ben eigenlijk ook wel een beetje een grammar nazi.

Uiteraard vallen ook de sociale media onder mijn job. Voor de school beheer ik de Facebookpagina en de instagramaccount. Op die manier zou je kunnen stellen dat ik wel wat ervaring heb met wat werkt en wat niet werkt op sociale media, weet ik hoe je best een wervende titel schrijft, maak ik evenementen en promoties aan en leef me eigenlijk gewoon uit.

Maar verder ben ik eigenlijk een leraar Latijn, al 26 jaar. Ik leg het graag uit, lang en breed, met handengezwaai en het tekenen van peetjes. Daarom durf ik ook met enige zekerheid beweren dat ik wel weet hoe je iemand, die weinig tot niks afweet van sociale media, vakkundig op weg helpt. Noem het gerust pedagogie.

Daarnaast ben ik managing partner in een gezin met drie pubers, probeer ik de steun en toeverlaat te zijn van mijn echtgenoot, leef ik me uit op mijn eigen blog, zing ik in een koor en heb eigenlijk altijd wel een uitgesproken mening.